Poetst u de tanden van uw hond?

Het hebben van een schoon gebit is voor ons vanzelfsprekend. De meeste mensen poetsen twee keer per dag en hebben hierdoor weinig klachten. Een hond kan zijn eigen tanden niet poetsen, dus u bent hier verantwoordelijke voor. Misschien bent u hier niet van op de hoogte, maar schone tanden zijn ook voor uw hond erg belangrijk. Als u de tanden van uw hond schoon zijn zorgt dit bijvoorbeeld niet voor tandsteen,  ontstekingen en andere gebitsproblemen bij uw hond.

Gebitsproblemen bij uw hond

Als u hond minder eetlust heeft, pijn heeft bij het kauwen en/of een stinkende adem heeft, dan kan dit duiden op gebitsproblemen. Dit kan zich uiten in tandplak, tandsteen en ontstekingen. Dit is niet goed voor de gezondheid van uw hond. Gelukkig is het makkelijk te voorkomen, zodat uw hond geen gebitsproblemen hoeft te krijgen. Als u de tanden van uw hond poetst zullen er geen bacteriën en etensresten ophopen en zal er geen tandsteen en tandplak ontstaan. Vergeet daarom niet om ook de tanden van uw hond zo nu en dan te poetsen.

Toch problemen?

Merkt u dat uw hond (toch) gebitsproblemen vertoont? Klik dan hier. Op de website vindt u niet alleen informatie, maar kunt u ook een dierenarts bij u in de buurt vinden zodat u hier met uw hond een bezoekje kan brengen.