Vlooien bij katten: wat houdt dat precies in?

Heeft u het gevoel dat uw kat vlooien heeft? Dat is wel erg vervelend. Het arme beestje krabt zichzelf waarschijnlijk suf en heeft veel jeuk. Dit zijn twee sympthonen waaraan u kunt herkennen dat uw kat vlooien heeft. Het is een beetje vergelijkbaar met luizen bij een mens. Wilt u graag meer informatie over vlooien bij een kat? Dan kunt u terecht op de website van Zoekdierenarts.nl. Ook in dit blog kunt u meer informatie lezen. 

Wat veroorzaakt vlooien allemaal?

Naast jeuk en naast veel krabben zorgt een vlooi voor nog veel meer hinder bij uw kat. Zo kan uw kat last krijgen van een lintworm. Daarnaast kan het voor bloedarmoede zorgen omdat een vlooi leeft van het bloed van uw huisdier. Het kan dus op de lange termijn ook erg onveilig en zelfs gevaarlijk zijn! Daarnaast kan een vlooi ook overspringen naar een mensenhuid. Wanneer u vlooien geconstateerd heeft bij uw kat is het belangrijk om uw huis direct goed schoon te maken. Zo blijven eitjes en vlooien niet ronddwalen in uw woning en dat wil natuurlijk niemand.

Online voor meer informatie

Ook honden kunnen uiteraard vlooien krijgen. Wilt u graag meer informatie over vlooien bij honden of bij katten? Ga dan naar de website van Zoekdierenarts.nl.