Apparaat waarmee u een digitaal document digitaal kunt ondertekenen

Vindt u het ook altijd vervelend dat u een handtekening moet zetten onder een document wat digitaal is? Dit betekent namelijk dat u niet kunt genieten van het feit dat het document op de computer staat. U moet het uitprinten, ondertekenen en vervolgens weer inscannen en mailen of faxen. Dit kost veel moeite, tijd én papier. Gelukkig is hier iets op gevonden door Evidos. Zij hebben verschillende apparaten ontwikkelend waardoor u een digitaal document digitaal kunt ondertekenen, zodat printen en scannen niet meer nodig is.

Waarom een handtekening?

U kunt natuurlijk denken: wat een gedoe! Ik kan toch ook gewoon niet mijn handtekening zetten? Maar zo werkt het helaas niet. Een handtekening is bij sommige documenten verplicht. Denk bijvoorbeeld aan een contract, ID kaart of een huwelijksakte. Dit papier betekent niets zonder uw handtekening. Dit komt doordat een handtekening staat voor twee dingen. Het eerste is dat de handtekening persoonlijk en uniek is. Uw identiteit is er daardoor mee verbonden, u geeft dus met een handtekening aan dat u het document heeft gezien. Het andere is dat uw handtekening betekent dat u het ermee eens bent en dus akkoord gaat met de inhoud van het document als uw handtekening eronder staat.

Daarom Evidos!

Nu u dit heeft gelezen wilt u vast ook zo’n apparaat voor uw bedrijf. Klik daarom hier voor alle producten en informatie. Voor vragen en advies kunt u gebruik maken van de contact gegevens.