De nadelen van een roetfilter

Een roetfilter is een keramisch element in een metalen behuizing die druksensoren bevat. In de roetfilter zitten kleine door gangen die om en om zijn afgesloten. Uitlaatgassen gaan door naar het 2e kanaal en de roetdeeltjes blijven achter.  Na een tijdje zal de roetfilter verstoppen. Als de roetfilter verstopt zit zal de roetfilter geregenereerd worden. Dit heeft nadelen en daarom is het beter om de DPF roetfilter verwijderen.

Waarom mijn DPF roetfilter verwijderen?

Bij het regenereren wordt er extra brandstof ingespoten om de temperatuur op een bepaalde hoogte te krijgen zodat de roetdeeltjes verdwijnen. Als de roetdeeltjes verbrand zijn is de roetfilter weer zo goed als schoon en kan er weer een tijdje mee gereden worden. Bij het regenereren wordt er ook extra vloeistof in het filter gespoten. De nadelen hiervan zijn dat de asdeeltjes van het roet niet door de kanaaltjes van het filter kunnen waardoor het roetfilter alsnog verstopt. De vloeistof voor het regelen van de verbrandingstemperatuur kan ook niet door de kanaaltjes, wat ook een verstopping kan veroorzaken. Deze verstoppingen kunnen niet voorkomen of genezen worden. Door de extra inspuiting zal de auto ook meer brandstof verbruiken en het vermogen doen afnemen. De brandstof, het onderhoud en de reparatie gaan geld kosten, wat voorkomen kan worden door de roetfilter te verwijderen.

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken om bijvoorbeeld het roetfilter van uw BMW te verwijderen? Ga dan naar de website om contact op te nemen en laat uw roetfilter verwijderen BMW.